PVV’er Brinkman geeft persconferentie

 

‘Brinkman stapt uit PVV-fractie’

Tweede Kamerlid Hero Brinkman (PVV) geeft dinsdag om 13.00 uur een persconferentie. Dat meldt het Kamerlid via Twitter.

Een toelichting geeft hij niet. Het weblog De Dagelijkse Standaard meldt dat Brinkman uit de PVV-fractie en de partij stapt. Aanleiding is zijn kritiek op het Polenmeldpunt van zijn partij. Tijdens de fractievergadering is de situatie ‘onhoudbaar’ gebleken, schrijft het weblog op basis van ‘bronnen rond de fractie’.

Mocht Brinkman daadwerkelijk uit de fractie stappen, dan heeft de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV niet langer een meerderheid in de Tweede Kamer.

De kritiek van Brinkman op het Polenmeldpunt lekte vrijdag uit via Eenvandaag. Hij vindt het meldpunt stigmatiserend en het schiet zijn doel voorbij. De PVV’er pleitte vrijdag ook voor leiderschapsverkiezingen in zijn partij, net zoals dat bij de PvdA is gebeurd. Hij zou dan een van de kandidaten zijn.

20 maart 2012 
© novum