Storing Den Haag verholpen, stroom terug

Den Haag en Rijswijk krijgen beetje bij beetje weer elektriciteit. Het gebied werd vrijdagochtend getroffen door een stroomstoring. Oorzaak was een probleem op een hoofdstation. ,,De situatie op het station is hersteld en netbeheerder Stedin is bezig met het herstel van de stroomvoorziening”, zei een woordvoerster van de landelijke netbeheerder TenneT.

Volgens TenneT zaten ongeveer 50.000 aansluitingen zonder elektriciteit. De netbeheerder kan nog niet zeggen hoelang het duurt voordat iedereen weer stroom heeft. Het is ook nog niet bekend wat er precies is misgegaan op het hoofdstation.

Vanwege de stroomstoring konden trams niet verder rijden en werkten verkeerslichten niet. Ook zaten sommige mensen opgesloten in liften. De politie had uit voorzorg alle auto’s de straat op gestuurd. Treinen konden wel rijden en de telefoonnummers 112 en 0900-8844 waren gewoon bereikbaar.

26 JUNI 2015