AD: Zwembaden hotels Turkije levensgevaarlijk

De zwembaden van hotels in vakantielanden zoals Turkije, Spanje en Egypte zijn vaak levensgevaarlijk. Dat zegt het Algemeen Dagblad naar aanleiding van onderzoek The Blue Cap Foundation. Daarvoor zouden door The Bleu Cap Foundation steekproeven gehouden zijn bij honderd hotelzwembaden in drie landen.

The Bleu Cap Foundation is opgericht door de Nederlandse Jan Jonker. De kleinzoon van Jonker overleed bij een ongeluk in een zwembad in Toscane in Italië. Tijdens het zwemmen werd hij vastgezogen aan een rooster van het zwembad. Door het vacuüm dat ontstond klapte zijn aorta en raakte de jongen buiten bewustzijn. Wanhopig werd geprobeerd hem los te wrikken, maar daar, in het water van nog geen meter diep, vond de jongen op gruwelijke wijze de dood.

26 juni 2015