Aboutaleb wil duidelijkheid van Wilders

 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam daagt PVV-leider Geert Wilders uit zijn plan voor ‘minder Marokkanen’ te ontvouwen. Aboutaleb deed zijn oproep zondagavond in het tv-programma Zomergasten. Daarin ging hij naar eigen zeggen voor het eerst in op de omstreden uitspraak van Wilders.

,,Wilders heeft erbij gezegd dat hij dat gaat regelen. Dan heeft de samenleving er recht op te weten hoe hij dat gaat doen”, aldus Aboutaleb in het VPRO-programma. ,,Ik wil van hem weten: wat is je plan? Wanneer ga je dat regelen. De samenleving heeft het recht dat plan te kennen.”

Aboutaleb zei in de uitzending lang te hebben gezwegen over de oproep van Wilders tot minder Marokkanen. Hij wilde geen aangifte doen, niet als burgemeester en evenmin als privépersoon.

 

26 JULI 2015 Door: ANP/Demet TV

Wilders deed zijn uitspraak van ‘minder Marokkanen’ op verkiezingscampagne in maart 2014.