Kamer debatteert dinsdag nog over Brinkman

De Tweede Kamer houdt dinsdag nog een debat met premier Mark Rutte (VVD) over het vertrek van Hero Brinkman uit de PVV. Een verzoek van PvdA-fractieleider Diederik Samsom hiertoe werd Kamerbreed gesteund.

“Nederland glijdt weg in een recessie, er gaan banen verloren”, zei Samsom. “Het minste wat we nodig hebben is een regering die op een meerderheid kan rekenen.” Rutte moet daarom opheldering geven over de ‘ontstane situatie’, eiste de nieuwe fractieleider van de PvdA.

Alleen Brinkman zelf liet weten geen behoefte te hebben aan het debat. Zijn vertrek heeft geen gevolgen voor het kabinet, omdat hij het gedoogakkoord blijft steunen, zei hij. PVV-leider Geert Wilders sprak van een ‘legitieme vraag’, en steunde het debat. Ook de overige partijen deden dat.

Het debat begint waarschijnlijk aan het eind van de middag, rond 17.30 uur, zei Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA).

20 maart 2012
© novum