Brinkman: Wilders wilde mij uit fractie zetten

PVV-leider Geert Wilders heeft Hero Brinkman diverse keren gevraagd zijn zetel op te geven en de fractie te verlaten. Dat zegt het Kamerlid woensdag in Trouw.

“Wilders heeft geprobeerd mij uit de Kamer te zetten. Hij wilde dat ik mijn zetel opgaf. Ik weigerde natuurlijk, ik sta mijn zelfverdiende zetel niet af”, aldus Brinkman, die dinsdag aankondigde door te gaan als eenmansfractie.

Brinkman voelde zich gedwarsboomd in zijn pogingen de PVV democratisch te maken. Bovendien vindt hij dat de partij groepen mensen wegzet. Door zijn vertrek heeft de gedoogcoalitie VVD, CDA en PVV geen meerderheid meer in de Kamer, maar Brinkman liet dinsdag weten de coalitie niet te laten vallen.

Volgens het Haarlems Dagblad stuurt Brinkman ook aan op een breuk in de PVV-fractie in de Provinciale Staten in Noord-Holland. Als fractievoorzitter zou hij alle vijf fractieleden hebben opgeroepen zijn voorbeeld te volgen. De PVV-fractie vergadert woensdag over de ontstane situatie na het opstappen van Brinkman uit de PVV.

21 maart 2012, 11.25
©novum