‘Lobbykantoren VS doneren geld aan PVV’

Lobbykantoren in de Verenigde Staten doneren grote bedragen aan een stichting van de PVV. Dat zei het dinsdag uit de fractie gestapte Kamerlid Hero Brinkman in het televisieprogramma Pauw & Witteman. Hij heeft de ‘stellige indruk’ dat dat gebeurt.

Brinkman wilde niets zeggen over waar de partij het geld voor gebruikt. Wel zei hij dat hij niet uitsluit dat het proces tegen partijleider Geert Wilders ermee is betaald. Op de hoogte van de bedragen wilde hij niet ingaan. “Maar als er grote bedragen in omgang zijn, vind ik wel dat je daarnaar moet kijken.”

De PVV is fel tegenstander van de wet die regelt dat politieke partijen de identiteit moeten onthullen van donateurs die 4500 euro of meer schenken. Brinkman zei vorige week nog dat de partij er mogelijk voor kiest een forse boete te betalen die straks kan worden opgelegd als geen jaarverslag wordt overlegd. Later kwam hij daarop terug en zei hij dat de PVV toch openheid geeft over donaties die de partij ontvangt.

21 maart 2012, 11:36
©novum