Rode Kruis verdeelt spullen via Welkom Winkel

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft het Rode Kruis gevraagd de coördinatie te doen van acties voor vluchtelingen. Ook de verdeling van giften en spullen die binnenkomen, neemt het Rode Kruis op zich, aldus de organisatie maandag.

Het Rode Kruis opent zogenoemde Welkom Winkels in de buurt van asielzoekerscentra en een platform voor alle hulpinitiatieven. In Goes opent maandag al de eerste winkel. ,,Het is hartverwarmend dat het Nederlandse publiek meeleeft met vluchtelingen, maar een financiële bijdrage is vaak effectiever dan het leveren van goederen”, aldus een woordvoerster. Ze roept mensen op de vluchtelingen vooral financieel te ondersteunen via giro 6868.

Er is op dit moment vooral behoefte aan warme winterkleding voor mannen, fietsen en toiletartikelen. Wie toch graag spullen wil geven, krijgt van het Rode Kruis het verzoek zich te houden aan specifieke richtlijnen. De distributie van ingezamelde spullen gebeurt via de Welkom Winkels bij opvangcentra.

MAANDAG 07 SEPTEMBER 2015

Door: ANP/Demet TV