PVV’ers in provincies steunen Wilders

De PVV-fracties van alle provincies behalve Noord-Holland hebben woensdag in een gezamenlijk persbericht verklaard dat zij ‘honderd procent achter Geert staan’. Ze hopen dat de Statenfractie in Noord-Holland, waarvan Hero Brinkman fractievoorzitter is, ook loyaal blijft aan de partij van Geert Wilders.

“Wij zijn volbloed PVV’ers en blijven trouw aan de partij”, verklaart fractieleider van de PVV in Overijssel Edgar Mulder. Hij nam het initiatief voor de gezamenlijke verklaring. “Ik heb mijn collega-fractievoorzitters van tien andere provincies gebeld. We willen samen een signaal geven dat we helemaal geen probleem hebben met de koers van de partij of met het Polenmeldpunt.”

Mulder doet een beroep op de PVV-Statenleden in Noord-Holland, die woensdagavond vergaderen over de vraag of zij loyaal blijven aan de PVV of aan hun fractieleider Hero Brinkman. “Als zij ook volbloed PVV’ers zijn, kunnen ze dat vanavond bewijzen”, zegt Mulder.

Sommigen PVV-Statenleden in Noord-Holland zouden loyaal aan Brinkman willen blijven, melden media woensdag. Een gelopen race is het echter nog allerminst. Een anoniem PVV-Statenlid laat aan Novum Nieuws weten dat Brinkman woensdag ‘met een goed verhaal moet komen’.

21 maart 2012, 17:17
© Novum