Gemeente Den Haag: neem tijd voor ander plan

De gemeente Den Haag vindt dat staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) de tijd moet nemen voor een ander rekenmodel voor de bijstand. Den Haag krijgt in 2016 volgens de rekenregels iets meer geld. Maar de 2,3 miljoen euro stemt wethouder Rabin Baldewsingh niet bepaald tot tevredenheid. ,,In 2014 hebben we nog 367 miljoen gekregen en in 2015 329 miljoen. We moeten het dan nog altijd met 36 miljoen minder doen dan twee jaar daarvoor. Dat is gigantisch veel. Ik ben daar dan ook zeer ontstemd over. Het kabinet zegt dat na de crisis het licht weer schijnt in het dal. Maar dat geldt nog zeker niet voor de gemeenten. Dit is een ondoordacht plan. De staatssecretaris moet de tijd nemen om met een ander model te komen”, zegt Baldewsingh.

De gemeente Den Haag verzet zich al lange tijd tegen het nieuwe rekenmodel. In het begin van dit jaar is Den Haag een juridische procedure tegen de Staat gestart. De dagvaarding is vorige week officieel de deur uitgegaan.

05-10-2015

Door: ANP/Demet TV