Rotterdam krijgt tijdelijk azc

In Rotterdam komt een tijdelijk asielzoekerscentrum aan de Edo Bergsmaweg, naast de tramremise van het openbaarvervoerbedrijf RET. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft een stuk grond aan die weg aangeboden aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), zo heeft hij woensdag laten weten aan de Rotterdamse gemeenteraad.

Het COA gaat het azc zelf laten bouwen en verwacht het begin volgend jaar in gebruik te kunnen nemen. Het azc blijft er vijf jaar staan en zal plaats bieden aan maximaal zeshonderd mensen.

Bewoners en bedrijven in de buurt worden woensdag per brief geïnformeerd en ze kunnen donderdag terecht op een bewonersbijeenkomst. Bewoners kunnen ook zitting nemen in een commissie, waarin ook het COA, de politie en de gemeente Rotterdam zullen zijn vertegenwoordigd.

14-10-2015

Door: ANP/DEMET TV