Koenders: Turks grondgebied hoort beschermd

Het Turkse grondgebied hoort goed beschermd te worden door de NAVO. Dat er vrijdag een – vermoedelijk Russische – drone is neergehaald boven Turks grondgebied, is zeer kwalijk. ,,We weten nog niet alle feiten, maar dit klinkt uiteraard niet goed”, zegt minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken.

Koenders wil niet vooruitlopen op de zaken, daarom kan hij nog geen inschatting maken wat hier de mogelijke effecten van zijn op het conflict in Syrië. ,,Maar het Turkse grondgebied hoort uiteraard goed beschermd te worden.”

Turkse straaljagers hebben vrijdag in de buurt van de Syrische grens een onbemand vliegtuig neergehaald. Het leger schoot de drone neer toen die 3 kilometer het Turkse luchtruim was binnengevlogen, meldde de Turkse zender NTV.

16-10-2015

Door: ANP/Demet TV