Annuleringen op Schiphol door Duitse staking

Op Schiphol zijn dinsdag zeker vijf vluchten naar Duitsland geschrapt naar aanleiding van een grote staking van Duits grondpersoneel. Het gaat om vluchten naar verschillende steden en van verschillende maatschappijen, zegt een woordvoerder van de luchthaven.

“Het aantal annuleringen kan in de loop van de dag nog oplopen. Ook is er kans op vertraging”, waarschuwt de zegsman. Reizigers wordt aangeraden om de websites van de luchtvaartmaatschappijen en Schiphol in de gaten te houden. Schiphol heeft dinsdag ongeveer 65 vluchten naar Duitsland in de planning staan.

In Duitsland blijven honderden vliegtuigen aan de grond. Er wordt onder meer gestaakt op de luchthavens van Frankfurt, Düsseldorf, München, Hannover, Dortmund en Stuttgart. Het personeel wil een loonsverhoging van 6,5 procent. De werkgevers bieden 3,3 procent.


27 maart 2012, 11:16 
©novum