Nederland houdt nucleaire oefening

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gaat een grote internationale terreuroefening houden in Nederland. De oefening is speciaal gericht op een aanval met chemische, biologische, radiologische of nucleaire materialen. Dat laat medeorganisator NFI dinsdag weten.

De oefening vindt in november plaats op het terrein van het Nederlands Forensisch Instituut. Naast de NCTV en het NFI zijn ook het International Atoomagentschap (IAEA), Interpol en UNICRI bij de oefening betrokken.

De minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) en Tjark Tjin-A-Tsoi, algemeen directeur van het NFI, zijn dinsdag en woensdag aanwezig bij een nucleaire top in Zuid-Korea. Daar wordt onder meer gesproken over het bevorderen van de nucleaire veiligheid in de wereld. Nederland is in 2014 gastheer van de top.

27 maart 2012, 12:49 
©novum