Auto raadslid brandt af voor discussieavond asielzoekers

De fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeente Wormerland, Harold Halewijn, denkt dat zijn auto’s in de nacht van maandag op dinsdag expres in de brand zijn gestoken vanwege de discussieavond over de komst van vluchtingen. Bewoners kunnen dinsdagavond meepraten met de gemeente over de opvang van vluchtelingen. De gemeente zegt het incident zeer serieus te nemen.

De twee auto’s brandden in de nacht van maandag op dinsdag uit voor de deur van zijn woning in Oostknollendam (Noord-Holland). ,,Ik vermoed dat het een aanslag is”, zei Halewijn dinsdag tegen de NOS. ,,Het kan niet anders dat dit te maken heeft met de bijeenkomst over de vluchtelingen.” Halewijn had de uitnodiging voor de discussieavond gedeeld op Facebook.

De gemeente overlegt dindagochtend over mogelijk extra maatregelen voor de bijeenkomst dinsdagavond. Ongeveer 130 mensen hebben zich al aangemeld.

UPDATE:

 

De auto’s van de GroenLinks-fractievoorzitter Harold Halewijn in de gemeente Wormerland zijn alletwee in brand gestoken. Dat zei burgemeester Peter Tange van Wormerland dinsdag op een persconferentie. Over een motief daarvoor kon de burgemeester niets zeggen. Halewijn zelf denkt dat de brandstichting te maken heeft met zijn standpunten over de opvang van vluchtelingen.

 

Bewoners kunnen dinsdagavond meepraten met de gemeente over de opvang van vluchtelingen. De twee auto’s brandden in de nacht van maandag op dinsdag uit voor de deur van zijn woning in Oostknollendam (Noord-Holland)

 

27-10-2015

Door: ANP/Demet TV