Nederland: brief Davutoglu aan Turkse kiezers ongepast

De politieke oproep die de Turkse regeringspartij AK kort voor de Turkse parlementsverkiezingen in een brief aan de Nederlands-Turkse gemeenschap heeft gestuurd is ,,ongepast en staat op gespannen voet met de Nederlandse integratiedoelstellingen”. Dat schrijft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken donderdag in antwoord op Kamervragen.

,,Ik heb begrip voor Turkse Nederlanders die deze actie veroordelen. De zorgen over hoe de AKP toegang heeft gekregen tot de adressen van vele Turkse Nederlanders vind ik zeer legitiem”, schrijft de bewindsman. Hij gaat ook over de kwestie navraag doen bij zijn Belgische en Duitse collega.

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) onderzoekt of de AK-partij in de fout is gegaan met het sturen van de brief eerder deze maand aan een grote groep Turkse Nederlanders.

Op social media ontstond kort geleden ophef over de brief die de Turkse premier Davutoglu i.v.m. de Turkse verkiezingen aan Turkse Nederlanders had gestuurd. Hoewel sommige mensen boos waren over de brief, bleek het overgrote meerderheid juist blij te zijn met de brief van Davutoglu. 

In een reactie aan Demet TV liet de Turkse consul-generaal Sadin Ayyildiz weten dat de adresgegevens niet door de Turkse consulaten zijn overhandigd aan de AK-Partij.

Bekijk hier de video.

29-10-2015

Door: Demet TV