Categories Nieuws Artikelen

Le Pen erkent stemfraude PVV’er De Graaff

Marine le Pen van het Franse Front National geeft toe dat EU-parlementariër Marcel de Graaff (PVV) woensdagmiddag namens haar heeft gestemd. ,,Het is waar, hij bracht vier stemmen voor mij uit in mijn afwezigheid, zonder mijn toestemming”, zei de politica donderdag in het parlement in Straatsburg.

Le Pen liet haar stemkaart achter in haar stemkastje, wat volgens haar veel parlementsleden doen. Dat De Graaff namens haar stemde noemde Le Pen ,,ongelukkig”, maar ook een ,,voorbeeld van hoffelijkheid”. De PVV’er zou haar een dienst hebben willen bewijzen.

Stemmen voor een ander is niet toegestaan. Het parlement is nog bezig met het onderzoek. Mogelijk heeft De Graaff zelfs zeven keer namens Le Pen gestemd. De PVV’er kan een reprimande, schorsing of boete opgelegd krijgen.

29-10-2015

Door: ANP/Demet TV