Categories Nieuws Artikelen

Werkloosheid in eurozone daalt verder

De werkloosheid in de eurozone is in september gedaald tot het laagste niveau sinds januari 2012. Dat maakte Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag bekend.

De werkloosheid in de eurolanden zakte vorige maand naar 10,8 procent van de beroepsbevolking, tegen 10,9 procent in augustus. In september 2014 bedroeg de werkloosheid nog 11,5 procent.

De laagste werkloosheid werd gemeten in Duitsland, waar slechts 4,5 procent van de beroepsbevolking zonder werk zit. In Griekenland en Spanje is de situatie op de arbeidsmarkt nog altijd veruit het slechtst, maar de werkloosheid is daar het afgelopen jaar wel gedaald. In Spanje zakte de werkloosheid vorige maand naar 21,6 procent, tegen 24 procent een jaar eerder. In Griekenland is nu een kwart van de beroepsbevolking werkloos, tegen 26 procent in de zomer van 2014.

30-10-2015

Door: ANP/Demet TV