Groei Nederlandse economie versnelt

De Nederlandse economie groeit dit jaar met 2 procent. Dat stelt de Europese Commissie donderdag in de zogenoemde herfstprognose. In mei ging Brussel nog uit van 1,6 procent.

De sterkere groei is te danken aan een toename van de investeringen in het eerste halfjaar, vooral in de bouwsector en door gestegen binnenlandse bestedingen. Ook de verwachting voor de komende jaren is naar boven bijgesteld. De voorspelling is dat de economie volgend jaar met 2,1 procent groeit en in 2017 met 2,3 procent.

Het begrotingstekort daalt van 2,1 procent van het bruto binnenlands product dit jaar naar 1,5 procent volgend jaar, verwacht Brussel. In mei stelde de commissie nog dat het tekort dit jaar op 1,7 procent zou uitkomen en volgend jaar op 1,2 procent. Dat laatste percentage wordt pas in 2017 gehaald, aldus de rekenmeesters.

05-11-2015

Door: ANP/Demet TV