Eindhoven Airport twee weken dicht voor werk

Eindhoven Airport gaat komend voorjaar twee weken dicht. De landingsbaan wordt van een nieuwe laag asfalt voorzien. Zolang er wordt gewerkt aan de renovatie kunnen er geen vliegtuigen opstijgen en landen, bevestigde een woordvoerster van het grootste regionale vliegveld van Nederland donderdag naar aanleiding van een bericht in het Eindhovens Dagblad.

De sluiting duurt van 29 mei tot en met 15 juni. Het vliegveld is eigendom van Defensie. Zowel de luchtmacht als de burgerluchtvaart zullen tijdens het werk moeten uitwijken naar andere luchthavens. Eindhoven Airport wordt gebruikt door zeven luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, Transavia en Wizz Air.

Voor de bedrijven is de sluiting een ongemak. Voor inwoners van buurgemeenten, die normaal gesproken de nodige geluidsoverlast ervaren, betekent het twee weken rust.

05-11-2015

Door: ANP/Demet TV