GVB onderzoekt mogelijke miljoenenfraude

De Amsterdamse stadsvervoerder GVB heeft een onderzoek ingesteld naar een mogelijke miljoenenfraude. Dat meldt het vervoersbedrijf donderdag na berichtgeving door De Telegraaf. Bij het GVB zou voor miljoenen euro’s aan fraude zijn gepleegd, vooral rond de invoering van de OV-chipkaart.

Een aantal GVB’ers zou zich verrijkt hebben ten koste van het bedrijf, dat grotendeels wordt gefinancierd met belastinggeld. De krant baseert zich daarbij op interne documenten en e-mails. De top zou op de hoogte zijn geweest, maar greep niet in. Onder meer directieleden Adrie Bolier en Pieter Schotte zouden bij de zaak betrokken zijn.

Volgens de woordvoerder heeft algemeen directeur Bart Schmeink besloten na overleg met de raad van commissarissen dat de zaak onderzocht moet worden. Hoe lang dat gaat duren is niet duidelijk. Het bedrijf wil verder niets kwijt over de zaak.

29 maart 2012, 14:35
©novum