Aanhoudingen bij controle Utrechtse hoerenboten

Bij een grootscheepse controle van het Utrechtse prostitutiegebied aan het Zandpad heeft de politie donderdagnacht meerdere aanhoudingen verricht. Zo werden twee vreemdelingen opgepakt die niet de juiste identiteitspapieren hadden en werd een Bulgaar aangehouden omdat hij een vals rijbewijs en een slagwapen had.

Agenten spraken verder een man aan die met drie prostituees in een auto zat. Onderzoek moet uitwijzen of sprake is van mensenhandel. Drie meldingen van witwassen of onverklaarbaar bezit worden later onderzocht. Bij de actie rondom de ‘hoerenboten’ nam de politie verder een mes en een valse kentekenplaat in beslag en werd 1350 euro aan openstaande boetes geïnd.

De Belastingdienst stuitte bij de controle op vijftien mensen met een belastingschuld. Een van hen had een bedrag van twee ton openstaan. De fiscus inde ruim negenduizend euro en nam zeven auto’s in beslag. De douane ontdekte tot slot twee bestuurders die de aanschafbelasting bpm hebben ontdoken door in een voertuig met buitenlands kenteken te rijden.

De controle was een gezamenlijke actie van de politie, de gemeente, de Belastingdienst en de douane. Doel van de grootscheepse controles is onder meer het bestrijden van mensenhandel. Onlangs vond een soortgelijke operatie plaats in Eindhoven.

30 maart 2012, 12:33 
©novum