Den Haag weigert nieuwe vluchtelingen SZW

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft zich niet gehouden aan de afspraken die met de gemeente Den Haag gemaakt zijn over de opvang van asielzoekers in het voormalige gebouw van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De gemeente wil daarom voorlopig geen nieuwe vluchtelingen opnemen in het pand.

Dit schrijft wethouder Joris Wijsmuller (Wonen) donderdag aan de raadscommissies Samenleving en Ruimte. Volgens het gemeentebestuur was een ,,gemengde samenstelling” afgesproken, met mannen, vrouwen en gezinnen. De gemeente stelt dat de eerste groep vluchtelingen die woensdag arriveerde, niet aan die eis voldoet. Wat er mis is met de samenstelling wilde de woordvoerder van de wethouder desgevraagd niet zeggen.

13-11-2015 Foto | Door: ANP / Demet TV