Hoge ambtenaren declareren er lustig op los

Nog steeds zijn er hoge ambtenaren die er lustig op los declareren. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Dat vroeg van 334 ambtenaren de bonnetjes over 2013 en 2014 op. Het gaat om de ‘subtop’ van de ministeries, de bonnen van nog hogere ambtenaren en bewindslieden zijn al openbaar.

Een voormalig directeur voorlichting van het ministerie van VWS declareerde 4.400 euro aan lunches, diners en borrels. Drie diners waren overigens met de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, waar die directeur nu werkt.

De directeur voorlichting van Veiligheid en Justitie maakte het helemaal bont: die declareerde tweehonderd taxiritten, waaronder een paar om naar de schouwburg te gaan en naar de kroeg.

Een ambtenaar van Binnenlandse Zaken logeerde tientallen nachten in het pittig geprijsde Haagse Hilton.

13-11-2015 Foto | Door ANP / Demet TV