Voor het eerst Turkse boot bij Gay Pride

Voor het eerst vaart een Turkse boot mee bij de botenparade van de Amsterdam Gay Pride. Voorzitter Irene Hemelaar van organisator Progay laat weten blij te zijn met ‘de aanwinst’. In Nederland wonen volgens haar twintigduizend homo’s en lesbiennes van Turkse afkomst . “Maar ze zijn onzichtbaar door het taboe dat op homoseksualiteit rust.”

De boot vaart ook mee in het kader van vierhonderd jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Voor de tachtig beschikbare plaatsen in de botentocht hadden 188 clubs, organisaties en stichtingen zich aangemeld. De plaatsen zijn zondag in Amsterdam verloot.

De festiviteiten beginnen zaterdag 28 juli en duren tot en met zondag 5 augustus. De op televisie uitgezonden botenparade is op 4 augustus.

02 april 2012, 06:31
©novum