Grote brand in kantoorpand Vodafone Rotterdam

In een pand van Vodafone in Rotterdam woedt woensdagochtend een grote brand. Aanvankelijk dreigde een schakelcentrum door de brand helemaal uit te vallen, maar de brandweer wist dat te voorkomen, meldt de politie.

De brand bedreigde twee technische ruimtes. In een van die ruimtes was de koeling uitgevallen. Een deel van de Vodafoneklanten heeft door de brand geen bereik. “Inmiddels werkt de koeling weer en wordt de kamer op de juiste temperatuur gebracht”, zegt een politiewoordvoerder.

De kans dat de storing in het mobiele telefoonverkeer zich uitbreidt, is kleiner geworden. Wel kan een deel van de klanten nog problemen hebben. Vodafone meldt dat de impact van de brand wordt onderzocht.

De brandweer is voorlopig nog bezig met blussen. Een medewerker van de hulpdiensten meldde rond 09.30 uur dat de brand was geblust. Al snel bleek dat niet het geval. Wel bleken de hulpdiensten de brand te hebben afgeschaald. Aanvankelijk was groot alarm geslagen omdat het moeilijk bleek water ter plaatse te krijgen. Deze ‘opschaling’ was nodig om een grote watertransportwagen in te kunnen zettten.

Bij het uitbreken van de brand explodeerden enkele gasflessen op het dak van het pand. Van instorting is volgens de politiewoordvoerder geen sprake. “Er is materiaal aan de buitenkant van het pand gesmolten, waardoor het lijkt of het pand is ingezakt. Maar van binnen staat het nog overeind.” Voor zover bekend waren er geen mensen in het pand aanwezig.

04 april 2012, 10:02
©novum