Providers willen met Verhagen praten over storingen

KPN en T-Mobile staan open voor een gesprek over het gebruik van netwerken van andere telecomproviders, het zogenoemde roaming, wanneer sprake is van een storing van het eigen mobiele netwerk. Zij reageren hiermee op een brief van minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) aan de Tweede Kamer.

Verhagen schreef de brief woensdag naar aanleiding van de storing bij de derde Nederlandse provider met een eigen netwerk, Vodafone, die nog altijd voortduurt. Door een brand in een netwerkcentrum in Rotterdam dinsdagnacht kunnen Vodafone-klanten in de Randstad maar beperkt gebruik maken van het netwerk.

In de brief kondigde Verhagen aan snel om tafel te willen met de bedrijven. “Op korte termijn wil ik met de providers in overleg om te kijken hoe bij situaties zoals vandaag de gevolgen voor de klanten zo veel mogelijk beperkt kunnen blijven en welke lessen we hieruit kunnen trekken.”

Volgens een woordvoerder van T-Mobile moeten tijdens het gesprek eerst de randvoorwaarden worden vastgelegd. “Wat verwachten we van het netwerk op dit soort momenten?”, is een van de vragen die moet worden beantwoord.

Volgens de zegsvrouw zal het volledig overnemen van de klanten, zoals die van Vodafone, niet lukken. “Zij hebben vijf miljoen klanten, wij ook”, illustreert de woordvoerder. “Die kun je niet tegelijkertijd op ons netwerk zetten. Dan heeft niemand meer bereik.”

05 april 2012, 12:38
©novum