‘Budgetpolissen hebben minder beperkingen’

De voorwaarden van de meeste budgetzorgverzekeringen zijn voor het komende jaar een stuk gunstiger vergeleken met het afgelopen jaar, constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl woensdag.

Dat komt omdat verzekeraars meer zorgverleners hebben gecontracteerd. Daardoor kan zo’n budgetverzekering voor meer mensen interessant zijn.

Een budgetpolis houdt in dat je een lage premie betaalt voor de basisverzekering. Daar staat tegenover dat een beperkt aantal zorgverleners gecontracteerd is. Ga je dan voor een operatie bijvoorbeeld naar een ziekenhuis waarmee een zorgverzekeraar geen contract heeft, dan moet je een deel van de kosten zelf betalen.

Maar volgens de vergelijkingssite zijn veel van deze beperkingen van de goedkopere polissen weggenomen. Voor het komende jaar bieden vijf zorgverzekeraars een budgetpolis aan. Het gaat om Zekur, Univé, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis Achmea.

02-12-2015   Door: ANP / Demet TV