Davutoglu: Onze grenzen moeten gerespecteerd worden

Turkije respecteert de grenzen van alle landen, maar verwacht ook dat zijn grenzen gerespecteerd wordt. Dat zegt de Turkse premier Ahmet Davutoğlu vandaag.

Davutoğlu richtte zich vandaag ook tot de Russische president Poetin. “Laten we onze problemen uitpraten. Maar laten we niet moddergooien,” aldus de Turkse premier. Davutoğlu vervolgde zijn betoog met de woorden dat niemand “excuses” van Turkije mag verwachten. Het Russische gevechtsvliegtuig dat door Turkije is neergehaald zou volgens Davutoğlu boven Turkse grensgebied zijn beschoten. Echter omdat het vliegtuig nog vaart had, is het in Syrië ten val gekomen.

“Maar liefst drie maal is op 3 en 4 oktober het Turkse luchtruim geschonden. Wij hebben niemands luchtruim geschonden. Toen hebben wij Rusland op een vriendelijke manier laten weten dit niet meer te doen.”

04-12-2015 Door: Demet TV