Islamitische Universiteit: Het was de PKK

Zo’n 50 mensen hebben zaterdagmiddag in Rotterdam betoogd tegen de rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR), Ahmet Akgündüz. Volgens de initiatiefnemers maakt die zich schuldig aan discriminerende en haatzaaiende uitlatingen.

Aanleiding voor de betoging is een tweet van Akgündüz over de vorige week doodgeschoten Koerdische mensenrechtenadvocaat Tahir Elçi uit Turkije. Daarin staat min of meer dat Elçi zijn dood aan zichzelf te wijten heeft.

De betogers zouden zich zorgen maken over het gedachtegoed dat aan de IUR verspreid wordt, zeker gelet op het feit dat er ook imams worden opgeleid.

De Islamitische Universiteit spreekt echter van een demonstratie van de PKK tegenover de Turkse staat. Volgens de universiteit was de demonstratie niet tegen hen, maar tegen de Turkse president Erdogan gericht. “Ze hadden vlaggen van de PKK bij zich en maakten de Turkse president uit voor moordenaar,” aldus Akgündüz in een persbericht aan Demet TV.

Kijk naar de foto’s en oordeel zelf.

06-12-2015