Vrouw vast voor mishandeling Turkse dove meisje in tram

De politie heeft zaterdag een vrouw aangehouden voor de mishandeling van een dove 19-jarige vrouw in een tram in Den Haag. Bij het bekijken van beveiligingsbeelden herkenden medewerkers van vervoersbedrijf HTM de 44-jarige vrouw. Zij bleek een voormalig werkneemster van het bedrijf, meldt de politie.

Op het politiebureau verklaarde de vrouw dat ze dacht dat ze met gebaren belachelijk werd gemaakt. In werkelijkheid sprak de dove in gebarentaal met haar eveneens dove zus. De verdachte heeft volgens de politie bekend dat ze de dove meerdere keren heeft geslagen. Ze zou in een impuls hebben gehandeld en spijt hebben.

Omdat ze vaker is gepakt voor mishandeling, heeft de officier van justitie besloten haar tot haar voorgeleiding, dinsdag, vast te houden. Het 19-jarige slachtoffer en haar familie zijn volgens de politie opgetogen over de aanhouding. Zij hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

10 april 2012, 08:23
©novum

 

Foto: slachtoffer mishandeling.