‘Vuurwerkverbod amper gehandhaafd’

De overheid mag dan wel strenge regels hebben voor het afsteken van vuurwerk, het handhaven ervan is zo goed als onmogelijk. Dat zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP maandag naar aanleiding van berichtgeving in het AD. ,,Als je het echt goed wilt doen, moet je heel veel politiemensen of opsporingsambtenaren inzetten”, aldus Van de Kamp. ,,Maar die capaciteit is er niet.”

,,De aanrijtijd ligt op tien tot vijftien minuten, terwijl die jongeren zich heel snel verplaatsen. Wil je daarop kunnen inspelen, dan moet je zorgen voor een grote politieaanwezigheid. Aan het einde van het jaar zitten we met heel wat overuren die moeten worden gecompenseerd, dus de politiecapaciteit is kleiner. De energie gaat dan vooral zitten in de aanpak van grote partijen gevaarlijk illegaal vuurwerk en zaken als geweldpleging”, legt Van de Kamp uit.

28-12-2015 © ANP / Demet TV