Klopjacht na overval op geldtransportbedrijf

Meerdere daders hebben donderdagochtend geldtransportbedrijf G4S in Nieuwegein overvallen. Met een explosief werd rond 04.30 uur een deur van het bedrijf aan de Grote Wade opgeblazen, meldt de politie. Het personeel van het bedrijf wist zich in veiligheid te brengen. Niemand raakte gewond.

De daders zijn er na de overval met twee snelle Audi’s in de mist vandoor gegaan. De politie was binnen drie minuten ter plaatse en opende een klopjacht. Er werd ook een politiehelikopter ingezet, maar de overvallers zijn niet gevonden. “Wij hebben ze niet gezien”, zegt een woordvoerder.

Het is niet bekend of de overvallers buit hebben gemaakt. De auto’s zijn voor het laatst gezien bij Gorinchem toen ze in zuidelijke richting reden. De politie vraagt getuigen die de auto’s elders hebben gezien zich te melden.

De overval vertoont overeenkomsten met een overval in juni vorig jaar op geldtransportbedrijf Brink’s in Amsterdam. Ook toen werden waarschijnlijk explosieven gebruikt om toegang te krijgen. Het kwam daarna tot een achtervolging, maar de politie moest de met automatische geweren bewapende daders uiteindelijk laten glippen.

Destijds kon geen politiehelikopter worden ingezet vanwege het slechte weer. Vermoed werd dat de overvallers toen expres op zulk weer hadden gewacht. De politie denkt dat die daders ook waren betrokken bij een soortgelijke overval die in april vorig jaar in Rotterdam werd gepleegd.

Voor de overval in Amsterdam werden uiteindelijk twee Amsterdammers van 23 en 25 jaar en een Belg aangehouden. De Belg verzet zich tegen zijn overlevering aan Nederland.

12 april 2012, 13:16
©novum