Koenders veroordeelt aanslag Istanbul

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft de aanslag in Istanboel sterk veroordeeld. Hij spreekt van een verschrikkelijke aanslag. ‘Opnieuw raakt terreur Turkije in zijn hart, en opnieuw zijn daar onschuldige slachtoffers bij te betreuren. Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden’, aldus de minister.

Hij heeft zijn condoleances overgebracht aan zijn Turkse ambtgenoot Çavuşoğlu.

Koenders zegt dat de aanslag nogmaals laat zien dat de strijd tegen terreur, wereldwijd, moet doorgaan. ‘We staan zij aan zij met Turkije in deze zware tijden.’ Maandag zat Koenders in Den Haag een internationale terreurtop voor met de Turkse vice-minister van Binnenlandse Zaken. Turkije en Nederland onderstreepten daarbij het belang om nauw samen te werken in de strijd tegen terreur.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tot dusver geen aanwijzingen dat er Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

12-04-2016 Demet TV