Verkoop elektrische auto’s piekt in Nederland

Het aantal elektrische auto’s is het afgelopen jaar fors gestegen. In totaal werden er ruim 43.000 nieuwe elektrische personenauto’s en hybrides met een stekker geregistreerd. Daarmee was Nederland koploper in Europa. Dat blijkt uit verkoopcijfers die brancheorganisatie ACEA vrijdag publiceerde.

Mensen die vorig jaar een hybride met stekker kochten, konden nog profiteren van gunstigere belastingregels. De wijziging van de bijtelling per 1 januari gaf de verkoop een flinke duw in de rug.

De groei in Nederland was in de laatste drie maanden van het jaar in absolute aantallen zelfs groter dan in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië bij elkaar. Nederland was met ruim 25.000 nieuwe elektrische auto’s aan het einde van het jaar goed voor bijna de helft van de verkopen van elektrische auto’s in de hele Europese Unie.

05-02-2016 © ANP / Demet TV