Pas op met reparatie iPhone 6

Bezitters van een iPhone 6 kunnen – als zij hun mobieltje buiten Apple om laten repareren – te maken krijgen met een foutmelding die de smartphone volledig onbruikbaar maakt. Inmiddels klagen duizenden mensen over het zogenoemde ‘error 53’ probleem.

Het probleem zou te maken hebben met de Touch ID-sensor waarmee vingeafdrukken worden afgelezen. Deze worden via de Touch ID gekoppeld aan de telefoon. Als onderdelen van de telefoon worden vervangen buiten Apple om, worden de vingerafdrukken niet meer herkend waardoor extra veiligheidschecks worden uitgevoerd. Als gevolg daarvan gaat de iPhone op slot en verschijnt er een ‘error 53’ melding.

Volgens Apple is na het verschijnen van deze foutmelding de enige oplossing om een nieuwe iPhone te kopen. Apple zegt zelf dat ook zij de melding niet kunnen verhelpen.

05-02-2016 © Demet TV