Al 75 tips over fatale overval Haagse juwelier


Over de overval die woensdag het leven kostte van een juwelier in Den Haag zijn al 75 tips binnengekomen bij de politie. Dat zegt een woordvoerder zaterdagochtend. Het gaat om telefoontjes uit binnen- en buitenland. Over de aard van de meldingen kan de politie nog niets zeggen; ze worden nog nagetrokken.


Een bezorgde burger heeft aangeboden het tipgeld van vijftienduizend euro met vijfduizend te verhogen. De vrouw was aangedaan over het verhaal van de overval en hoopt bij te dragen aan de vangst van de twee gevluchte overvallers.


De politie gaf vrijdag beelden van bewakingscamera’s vrij waarop de overval te zien was. Het is uitzonderlijk dat zo kort na een misdaad al beelden worden verspreid door de politie.


Op de beelden is te zien hoe twee bebrilde mannen, die waarschijnlijk fopneuzen dragen kalm de zaak aan de Beeklaan binnenkomen. Ze kijken even in een vitrine en trekken dan beide een pistool. De 47-jarige juwelier werd neergeschoten en bezweek kort daarna in het ziekenhuis. 


28 april 2012, 09:42
Demet TV