Frankrijk tegen verwijdering PKK uit terreurlijst

Frankrijk is tegen het voorstel om de PKK te verwijderen uit de lijst met terroristische organisaties. Dat laat het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken weten in antwoord op vragen van Persbureau Anadolu.

Persbureau Anadolu had de Franse ministerie van Buitenlandse Zaken vragen hierover gesteld. Het ministerie liet schriftelijk weten dat het standpunt van Frankrijk hierover duidelijk is. “De PKK staat op de Europese lijst van terroristische organisaties. De redenen die ervoor gezorgd hebben dat de PKK op deze lijst is opgenomen, zijn nog steeds van kracht,” aldus het ministerie.

Terreurorganisatie PKK staat in Europa sinds 2002 op de lijst van terroristische organisaties. Kort geleden zijn 100 Europarlementariërs een handtekeningenactie begonnen om de PKK uit de lijst van terreurorganisaties te krijgen. 

02-03-2016 © Demet TV

Bekijk ook: Turken Rotterdam demonstreren tegen PKK