Nog veel mis bij meldpunt Veilig Thuis

De kwaliteit bij een groot aantal vestigingen van Veilig Thuis, het meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld, moet ,,dringend verbeteren”. Dat concludeert de Inspectie Jeugdzorg in een woensdag verschenen rapport.

Zo houdt twee derde van de organisaties onvoldoende toezicht op de veiligheid van probleemgezinnen en huishoudens, vooral als die op wachtlijsten staan. Daarnaast is het nog niet goed geregeld dat er altijd medewerkers, vertrouwensartsen in het bijzonder, inzetbaar zijn. Bijna alle vestigingen van Veilig Thuis kampen met personeelstekorten. Daardoor kunnen taken niet binnen de wettelijke termijnen worden uitgevoerd.

Sinds begin vorig jaar zijn het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) samengevoegd tot Veilig Thuis. In Nederland zijn hier inmiddels 26 regionale organisaties van.

02-03-2016 © ANP / Demet TV