Categories Nieuws Artikelen

Staatssecretaris ziet niets in plan luchtbrug

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) ziet niets in het plan van de PvdA om nu een luchtbrug in te stellen tussen de EU en Turkije. PvdA-leider Diederik Samsom denkt dat met het overvliegen van vluchtelingen de huidige patstelling in de afspraken met Turkije kan worden doorbroken.

Maar volgens Dijkhoff is er nu geen sprake van een impasse in de onderhandelingen tussen de EU en Turkije. Er is deze week overleg in Turkije en maandag moeten er in Brussel besluiten worden genomen..Nederland zit die top voor als EU-voorzitter. Het plan is om de afspraken verder uit te voeren en uit te breiden. ,,Het gaat langzaam maar het gaat wel de goede kant op”, zei Dijkhoff.

Hij noemde de instelling van een luchtbrug ,,een voorbarige en eenzijdige handeling”. Bovendien is het praktisch niet zomaar te regelen.

03-03-2016 © Demet TV