DENK wil publieke bekostiging van PowNed herzien

De politieke beweging DENK van Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk is van mening dat PowNed met gemeenschapsgeld groepen mensen beschadigt. Daarom moet de publieke bekostiging van PowNed worden herzien, aldus Tunahan Kuzu. Dat laat DENK vandaag aan Demet TV weten.

Aanleiding voor deze uitspraken van DENK is het filmpje van PowNed die de afgelopen week in de Bijlmer in Amsterdam is geschoten. Volgens Kuzu worden mensen in dat filmpje “gestigmatiseerd op basis van vooroordelen”. Deze mensen zijn “weggezet als crimineel en benaderd alsof het dieren zijn,” aldus Tunahan Kuzu.

Kuzu zegt daarover: “In het PowNed-filmpje worden mensen benaderd als dieren. Ze worden neergezet als criminelen en gedegradeerd tot tweederangsburgers. En dan wordt dit ook nog gedaan door de publieke omroep. Mensen worden dus gewoon geschoffeerd en gestigmatiseerd op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. Van uw en mijn geld! Dit kan niet!

De politieke beweging heeft ook Kamervragen hierover gesteld. Ze willen dat de Minister en de Staatssecretaris in actie komen tegen PowNed om de “publieke bekostiging van de omroep Powned te hierzien”.

08-03-2016 © Demet TV