Man die hoofd achterliet vaag in beeld

De man die vorige week het hoofd van Nabil Amzieb achterliet op de stoep bij een waterpijpcafé aan de Amstelveenseweg in Amsterdam, is op beelden die door een particuliere bewakingscamera zijn gemaakt niet goed zichtbaar. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht waren dinsdagavond een paar shots te zien, maar daarop is het gezicht van de man (die een capuchon droeg en het hoofd in een vuilniszak bij zich had) niet goed te zien.

De politie hoopt dat het tonen van de beelden tot tips oplevert. Daarnaast werden in de uitzending auto’s getoond die op de Amstelveenseweg reden op het tijdstip dat de man met de vuilniszak op de stoep liep. De politie hoopt onder meer van de bestuurders van die auto’s te weten te komen hoe de man is vertrokken vanaf de plek waar hij het hoofd had neergelegd.

Onderzoek wees uit dat het hoofd van Amzieb woensdagochtend 9 maart al voor 05.00 uur is achtergelaten op de stoep voor de Fayrouz Lounge. Een voorbijganger maakte bij de politie melding van de lugubere vondst.

De politie deed aanvankelijk een beroep op de man om zich zelf te melden. Later is besloten de bewakingsbeelden openbaar te maken. Een dag voor de vondst van het hoofd werd in een brandende auto in Amsterdam-Zuidoost het onthoofde lichaam gevonden van de 23-jarige Amzieb. Op woensdag werd een tweede brandende auto in Amsterdam-Zuidoost gevonden, die gelinkt is aan de zaak.

16-03-2016