Nog meer tips in onthoofdingszaak

De politie heeft inmiddels vijftig tips binnengekregen over de man die een week geleden een hoofd heeft neergelegd bij een shisha lounge op de Amstelveenseweg in Amsterdam. Dat zei een woordvoerster van de politie donderdag. Woensdag stond de teller nog op twintig.

Beelden van de man werden dinsdagavond vertoond in het programma Opsporing Verzocht. Daarop is te zien hoe hij met een gevulde vuilniszak langs een particuliere bewakingscamera loopt. Zijn gezicht is moeilijk te zien, omdat hij een capuchon droeg.

Het hoofd van Nabil Amzieb werd vorige week woensdag op de stoep gelegd voor het waterpijpcafé Fayrouz Lounge. Zijn lichaam werd een dag eerder gevonden in een uitgebrande auto in Amsterdam-Zuidoost. Op woensdag werd een tweede brandende auto in Amsterdam-Zuidoost gevonden, die gelinkt is aan de zaak.

Verzamelplaats van drugsbendes

De Fayrouz Lounge, die werd dichtgetimmerd na de vondst van het hoofd van de 23-jarige Amzieb, blijft nog zeker drie maanden dicht. Dat vertelde burgemeester Eberhard van der Laan donderdag tegen de gemeenteraad.

,,Hij gaat niet open als er niet een vertrouwenwekkend nieuw plan ligt”, verklaarde Van der Laan. Hij zei dat omwonenden blij zijn met de sluiting van het omstreden waterpijpcafé.

De VVD vroeg de burgemeester waarom de shisha lounge niet eerder is gesloten, aangezien het waterpijpcafé bekendstaat als ,,een verzamelplaats van drugsbendes”. Volgens Van der Laan heeft de politie diverse keren controles uitgevoerd in de Fayrouz Lounge. ,,Dat heeft echter niets opgeleverd waardoor kon worden opgetreden.” Ook voor deze week stond nog een controle gepland.

18-03-2016 © ANP / Demet TV