Categories Nieuws Artikelen

CDA-kandidaat Mona Keijzer huiverig voor PVV

Kandidaat-lijsttrekker van het CDA Mona Keijzer is ‘gigantisch’ huiverig voor een nieuwe samenwerking met de PVV. De partij van Geert Wilders heeft volgens haar bewezen electoraal belang boven het landsbelang te stellen door de Catshuisonderhandelingen te laten klappen. Dat zei Keijzer woensdagochtend in Vandaag de Dag van WNL.

Bovendien zet de PVV volgens haar groepen in de samenleving weg. Toch sluit de Purmerendse wethouder toekomstige samenwerking met de partij niet uit. Ik zeg ‘categorisch nee tegen niemand’.

Keijzer zou ook graag in de Tweede Kamer komen, als ze de verkiezing om het lijsttrekkerschap verliest. “Als je bereid bent lijsttrekker te zijn, dan moet je ook bereid zijn om volksvertegenwoordiger te zijn.”

Concurrent Kandidaat-lijsttrekker Henk Bleker was dinsdagavond minder duidelijk over het Kamerlidmaatschap. In Pauw en Witteman gaf de demissionair staatssecretaris van Landbouw geen antwoord op vragen daarover.

09 mei 2012, 10:25
©novum