Mobiele telefonie in buitenland goedkoper

Het gebruik van een mobiele telefoon over de grens wordt vanaf 1 juli goedkoper. Het Europees Parlement stemde donderdag in met regels die de tarieven van bellen, sms’en en mobiel dataverbruik verlagen.

Vooral het zogeheten dataroaming, waarbij een smartphone automatisch data binnenhaalt, kon voorheen flink in de papieren lopen. Vanaf juli mag een megabyte niet meer dan zeventig cent kosten, in juli 2014 maximaal twintig cent. Als een klant voor vijftig euro aan data heeft binnengehaald krijgt hij een sms die hem waarschuwt. Sms’jes mogen deze zomer nog maximaal negen cent en een jaar later vijf cent kosten.

Inkomende gesprekken kosten vanaf juli 2014 maximaal vijf cent per minuut, uitgaande negentien cent per minuut. De maximumtarieven gelden in de hele Europese Unie.

10 mei 2012, 14:05
© Demet TV