Belgische wegen opnieuw geblokkeerd

Opnieuw blokkeren boze vrachtwagenchauffeurs maandagavond wegen in België. Op tien plaatsen in Wallonië is de weg afgesloten. Vooral de omgeving van de stad Doornik in het zuidwesten van België is door de protesten getroffen.

De verkeersdienst VID raadt Nederlanders die van en naar Frankrijk reizen aan de ‘oude’ route over Lille (E17) te nemen. Vooralsnog zijn er geen acties aan de grensovergangen.

De truckers zijn boos over de chaotische invoering van het Belgische tolheffingssysteem. Volgens de VID willen kermiseigenaren en boeren zich bij de protesten aansluiten en samen met de chauffeurs diverse Belgische grensovergangen ,,platgooien als ‘finale actie”’. Dit zal grote gevolgen hebben, aldus de verkeersdienst. Daarom waarschuwt de VID morgen en de dagen erna rekening te houden met grootschalige acties.

05-04-2016 © ANP / Demet TV