Den Haag benoemt nieuwe Kinderombudsman

Margrite Kalverboer wordt dinsdag naar verwachting benoemd als de nieuwe Kinderombudsman. Zij is als eerste voorgedragen door twee commissies in de Tweede Kamer. Carla van Os is de tweede kandidaat. De Tweede Kamer zal dinsdagmiddag over de voordracht stemmen.

De twee kandidaten studeerden beiden onder meer orthopedagogiek in Groningen en zijn goed thuis in het vreemdelingenrecht voor kinderen. De post kwam vrij, omdat de termijn van Marc Dullaert niet werd verlengd. Hij werd vijf jaar geleden de eerste ombudsman die speciaal opkomt voor de belangen van kinderen.

Kalverboer (1960) is bijzonder hoogleraar Kind, Pedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Carla van Os (1968) werkt bij het Onderzoeks- en Expertisecentrum voor Kinderen en Vreemdelingenrecht, aan dezelfde universiteit.

05-04-2016 © ANP / Demet TV