Davutoğlu: “We zijn al onze beloftes nagekomen”

Met ingang van vandaag zijn wij al onze beloftes van de afgelopen drie maanden en daarnaast al onze beloftes die wij tijdens de verkiezingen hebben gedaan voor 100 procent nagekomen. Dat zegt de Turkse premier Ahmet Davutoğlu vandaag tijdens een zogeheten reformbijeenkomst in Turkije, laat het Anatolia Agency weten.

De Turkse premier zegt verder dat Turkije vooruit gaat en dat niemand het land zal tegenhouden. “Ondanks alle tegenwerking zullen wij in ons doel om groter te worden en verder te ontwikkelen van de rechtsstaat geen stappen terugnemen.”

De premier van Turkije liet ook zijn verwachtingen voor 2016 doorschemeren. “Wij zullen de economie van Turkjie verder laten groeien en het welzijn van onze burgers verder verbeteren,” aldus Davutoğlu.  De Turkse economie liet begin dit jaar al een begrotingsoverschot van 6,6 miljard Lira zien en Turkije wil de stijgende lijn in stand houden.

Turkse dienstplicht

Het verlagen van het afkoopbedrag van de Turkse dienstplicht was ook een verkiezingsbelofte van de regerende AK-Partij. Premier Davutoğlu had voor de verkiezingen beloofd het afkoopbedrag van 6 duizend euro te verlagen naar duizend euro. Begin januari van dit jaar is de wetswijziging in Turkije aangenomen, waardoor o.a. Turken in Nederland nu hun dienstplicht kunnen afkopen voor 1000 euro.

08-04-2016 © Demet TV