Farid Azarkan op kandidatenlijst DENK

Voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders doet volgend jaar een gooi naar een zetel in de Tweede Kamer voor de beweging DENK. De organisatie achter de Kamerleden Tunahan Kuzu en Selςuk Öztürk heeft dat donderdag tegen het ANP bevestigd.

Welke plaats Azarkan op de kandidatenlijst precies krijgt, wordt pas na de zomer bekend, zei de woordvoerder van DENK. Alleen het lijsttrekkerschap van Kuzu is volgens hem op dit moment een uitgemaakte zaak.

Vorige week bracht Azarkan naar buiten dat hij lid was geworden van de beweging die volgens hem dezelfde idealen heeft. Teleurstelling in de huidige politieke partijen zette hem er naar eigen zeggen toe aan politiek actief te worden. ,,Voor de verkiezingen wordt je van alles beloofd. Na de verkiezingen wordt er van alles door je strot geduwd”, zegt hij in een filmpje op de site van de beweging.

Lees ook: Farid Azarkan sluit zich aan bij DENK

14-04-2016 © ANP / Demet TV