Categories Nieuws Artikelen

Teeven moet getuigen in zaak-Demmink

Oud-staatssecretaris en oud-aanklager Fred Teeven moet donderdag getuigen in een zogenoemd voorlopig getuigenverhoor over Joris Demmink. Tegen de voormalig topambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn beschuldigingen dat hij kinderen zou hebben misbruikt.

De rechtbank in Amsterdam neemt de getuigenverhoren onder ede af, op verzoek van een van de vermeende slachtoffers van Demmink. Het gaat om een oud-jongensprostitué, die in 2014 zelf onder ede heeft verklaard dat hij eind jaren tachtig, toen hij vijftien jaar was, de oud-topman van het ministerie van Justitie als klant heeft gehad. Demmink was tot 1 november 2012 de hoogste ambtenaar van het departement.

Teeven was als officier van justitie betrokken bij het zogenoemde Rolodex-onderzoek. Dit geheime project onderzocht de mogelijke betrokkenheid van hooggeplaatste personen zoals Demmink bij seksfeestjes met minderjarige jongens.

De getuigenverklaringen die bij de rechtbank in Amsterdam worden afgelegd, kunnen eventueel later worden gebruikt voor een aangifte tegen Demmink.

21-04-2016 © ANP / Demet TV